Видове рокли

Можете ли да разпознавате с един поглед тези основни типове рокли?

  •  
  •  
  •  
  •  

Многообразието от рокли е огромно, но има няколко основни видове от гледна точка на тяхната форма. В тази статия събрах за вас синтезирана информация, която да ви помогне да разпознавате всеки вид с един поглед.

Избрано от fashionclub.bg

1021087 2
Тясна рокля под коляното със отпусната предна част
Рокля с голи рамене и флорални пайети
1027733
Къса коктейлна рокля с разширена долна част
Миди рокля по тялото с детайли по шевовете
Рокля по тялото в дантела и V деколте
Мини рокля с едно рамо
Мини рокля по тялото с прозрачна горна част и голи рамене
Тясна рокля с дантела и презрамка зад врата
Рокля по тялото с презрамки и релефна текстура на плата
Мини рокля с едно рамо
Миди рокля с високо деколте и дантела
Миди рокля с дълбоко деколте
Миди рокля с дасиметричен елемент и дълбоко деколте
Увита миди рокля размер Petite
Тясна рокля, PETITE размер с дълбоко деколте, в металик
Сатенена рокля с разширена долна част и презрамка зад врата
Рокля с увита пола и кръстосани презрамки на гърба
Асиметрична рокля с един ръкав
Рокля в размер за високи дами, с дълбоко деколте и гръб тип ключалка
Рокля по тялото с презрамка през врата
Миди рокля с асиметрично деколте и релефна материя
Асиметрична рокля с принт
Рокля по тялото с деколте тип ключалка
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

виж ги в магазина

Всички са се сблъсквали с проблема по намиране на подходяща рокля. Понякога, ако даден модел ни харесва, може да се окаже, че не пасва добре на фигурата ни. Ако познавате различните видове рокли, това може да ви помогне да направите избора си по-лесно. Може да ви е от голяма полза особено, ако пазарувате онлайн, където обикновено типа на дадена рокля присъства в наименованието на продукта. Така по-лесно ще разбирате каква е кройката. Когато знаете кой тип рокля е най-подходящ за вас, ще можете много по-уверено да избирате и съчетавате роклите си.

Има един тип рокля обаче, която няма равна на себе си и никога не бихте сбъркали с нея. Може би се досетихте – малката черна рокля. Според Карл Лагерфелд една жена никога не може да сбърка дрескода, ако заложи на малка черна рокля.

Малка черна рокля Oh My Love
Малка черна рокля Oh My Love

Shift [block]4[/block]

Шифт роклята е къса, права рокля, която на практика се държи само върху раменете на жената. Подходяща е за всяка фигура. Моделът е създаден още през 60те години на миналия век. Въпреки че движението (shift – в превод от английски език – преместване) с една такава рокля е лесно, името и идва по-скоро от 50те години, когато започва голямата промяна (преносният смисъл на думата shift) в младежката култура, свързана със свободни и революционни настроения по това време.

Шифт роклята е с права и изчистена линия, без ръкави и обикновено деколтето е високо, като може да бъде и тип лодка. Долната част може да бъде с А-линия или висока талия. Този тип рокли обикновено е с по-малко детайли, без подчертаване на талията, като понякога могат да прикрият някои женствени извивки на фигурата.

Подходяща за

професионални, семейни или парти събития, тази рокля ви дава свобода на движение и удобство. Шифт роклята може да ви служи за дни в които имате служебни ангажиенти, а вечерта нямате време дасе преоблечете за вечерно излизане или коктейл. Удобна е за пътуване, а това, че е универсална, може чувствително да намали времето за планиране на вашия аутфит. 🙂

Разнобразие

В зависимост от материята и цветовете шифт роклите могат да придадат съвсем различен тон на вашата визия – изчистен модел в бяло или черно придава шик и сексапил. Ярки цветове и смели пъстри принтове са весели и флиртуващи.

A-line рокли

Този тип рокли се наричат така, заради триъгълната им форма и силует. Тесни или по тялото в горната част, те се разширяват надолу от бюста или талията. Името на тези рокли идва от 1955 г. От едноименната колекция на Кристиян Диор. По това време той създава три колекции базирани на буквите H, A и Y, което бележи нова епоха и отдалечаване от традиционния до тогава силно втален силует.

Светия граал [block]7[/block]

Този тип рокли е светия граал за всяка фигура. Кройката е вталена при естествената линия на талията и така роклите тип А-линия подчертават предимствата на фигурата ви. Това има двоен ефект: привлича вниманието към талията, което е добре, както за фигура тип круша (по-широк ханш), така и за тип сърце (по-широки рамене).

Локли с А-линия

A_line рокли (11)
A_line рокли (12)
A_line рокли (13)
A_line рокли (10)
A_line рокли (14)
A_line рокли (15)
A_line рокли (9)
A_line рокли (6)
A_line рокли (8)
A_line рокли (7)
A_line рокли (5)
A_line рокли (3)
A_line рокли (4)
A_line рокли (2)
A_line рокли (1)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Подходящи за

Този тип рокли са много подходящи за широк спектър от събития и особено за специални и празнични поводи.
Разновидност на A-line роклите са т. Нар. Trapeze рокли. Разликата е в това че последните започват да се разкрояват от раменете, а не от талията.

Sheath [block]10[/block]

Тези рокли са обикновено до коляното или малко над- или под него. Те обгръщет по-плътно тялото ви за разлика от Shift роклите, които се разширяват леко надолу от ханша. В някои сайтове открихме цитати, че тази рокли са подходящи за на практика всички видове фигура. Всъщност това може да е вярно, защото шийт роклите не са прекалено прилепнали по тялото.

Подходящи за

различни случаи, те могат да се носят с колани, различни форми на деколтето, както и дължина на ръкавите. Sheath роклите обикновено се създават от по-щадящи тъкани, като памук+синтетични материи, вълна или туид, и по-рядко от материи, които правят фигурата да изглежда по-едра, като плетените материи или джърси тъкани.

Sheath Рокли

sheath рокли (7)
sheath рокли (5)
sheath рокли (6)
sheath рокли (2)
sheath рокли (3)
sheath рокли (1)
sheath рокли (4)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

Аксесоари

Опростената структура на Sheath роклите позволява най-разнообразни съчетания с аксесоари.
За работа – кожена чанта за рамо и висок ток
Вечерните Шийт (Sheath) рокли позволяват още по-големи импровизации – например малък декоративен клъч за акцент, обемни обеци и сандали на висок ток.

 


  •  
  •  
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *