Един неочакван имейл в служебната ни поща

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Вчера получих доста странен имейл в служебната поща. В послеписа беше упоменато, че може да го публикувам. Това и правя. Ето го.

……….

19:03 ч. 19.09.2017 г.

Стоя в хола на студиото на хотела и гледам през големите прозорци. Навън се свечерява и всичко добива повече контраст на фона на небето, което вече е в много красив и по-наситен цвят напомнящ на море.

Градът е в равнина и на киломентри хоризонта е равен, гъсто застроен, но с много зеленина, подаваща се между ниските сгради. Хоризонтът е ясен и назъбен от сградите в далечината.

В близост се извисяват небостъргачите от центъра на града.

19:11 ч.

Времето е прекрасно. Тихо. Чакам телефонът ми да звънне, за да изляза. За сега само няколко нотификации.

19:14 ч.

Денят беше изключително вълнуващ. Видяхме интересни неща, запознахме се с някои известни, а други по-скоро полезни личности.

На очите ми люти още от светкавиците на фотографите. Не снимаха мен, но количеството фотографи и суматохата бяха толкова големи, че направо заслепяваха.

19:15 ч.

Странно е как човек получава вдъхновение и постига неща, които никога не е очаквал да му се случат. Животът си тече съвсем нормално и скучно, докато не идва момент, в който ти хрумва идея. Заразява те, започва да покълва и расте и се превръща почти в мания. И може би последното е единствената причина да усдпееш да я реализираш, защото трудностите, пречките, безсънните нощи и немалкото количество загубени пари, биха те спрели много по-рано.

19:17 ч.

За да успееш се изискват особени черти на характера. Може би една от тях е да изпитваш изумително удоволствие от преодоляването на различни пречки и да виждаш връзки между хора и събития, които другите не виждат. Да бъдеш неумолимо оптимистично настроен – постоянно… и да четеш, четеш, гледаш, и слушаш – постоянно.

 

Ставаш и лягаш с мисълта какво да направиш, за да се доближиш с още една стъпка до целта си. Не, това не е за всеки! Можеш ли да се откажеш от излизанията с твоите приятели …за няколко години напред? Можеш ли да минеш без почивка на море и дните с 50 селфита на час, СПА процедурите, гледане на телевизия вторник вечер, Фейсбук?

Повечето хора не биха се лишили от тези краткосрочни удоволствия за нищо на света.

После разбираш за новото гадже на най-добрата си приятелка… чрез социалните мрежи. Значи започваш да се доближаваш…

19:18 ч.

Колкото повече промени правиш в живота си, толкова повече времето започва да тече по-бавно за теб. Защото е по-наситено със спомени, които остават. Ти обаче не искаш това.

Мислиш само за своята дългосрочна цел и планираш времето, усилията, енергията, дори храненето и съня си. Гледаш там някъде напред в бъдещето. Към времето, за което обикновените хора не се осмеляват да правят планове.

19:27 ч.

Гледам извисяващите се небостъргачи на Лондон, а Темза е ей там долу – около четиридесет етажа под мен.

Седмицата на модата е в разгара си и утре ни чака още един зашеметяващ ден изпълнен с нови запознанства, снимки и нови планове за бъдещето.

19:30 ч.

Телефонът ми отчете поредната нотификация, но този път беше различна. Познах приложението, което очаквах да ме информира, че долу ме чака кола. Взех набързо сакото и чантата си и излязох от хотелската стая. Лампите след мен угаснаха сами…

 

Родена съм в Благоевград.

Като малка имах налудничава идея, свързана с модната индустрия.

Още не съм постигнала мечтата си…

…, но сега съм много по-близо. 🙂

 

Поздрави,

Ели

…………..

(снимките не са част от оригиналното писмо)


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *