Букмарк: 37 начина да позирате, които ще изстрелят твоя Instagram профил в орбита

 • 524
 •  
 • 25
 •  
 •  
 • 30
 •  
  579
  Shares

1. Един крак пред другия

Така ме направите краката си да изглеждат по-тънки, изваяни и дълги, ще подчертаете таза и ще придобиете небрежен, но уверен вид.

2. Движение

Покажете динамиката на вашето интересно ежедневие. Разходете се до близкия кокетен кофи шоп, пресечете улицата или дори по време на спортните си упражнения. Движението във вашите снимки, винаги придава повече смисъл и вдъхновение.

3. Седнете удобно

Когато си седнала удобно е по-лесно да се концентрираш в позата, но и да бъдеш естествена. Ако столовете и меката мебел ти се струват скучни, тогава стълби, тротоари, поляни или на самата земя, можеш да създадеш страхотни и много креативни кадри

4. Крачка назад

Направи няколко крачки назад, за да акцентираш върху фона, ако посещаваш интересни места, нова е страхотен начин да покажеш обкръжението и забележитулностите

5. Поглед през рамо

Погледът през рамо е може би моята любима поза. Тя винаги загатва за загадъчност, флирт и женственост. На всичкото отгоре може да направи талията ти да изглежда по-тънка.

6. Вземете нещо

Ако заснемате някаква дейност можете да вземете предмет в ръцете си, за да акцентирате на това което правите и да демострирате вашата ангажираност.

7. Не пренебрегвай гърба си

Разнообразете вашия фийд със снимки на вашето обкръжение и…вашия гръб. Покажете и другата си прекрасна страна. Вашите фенове ще го оценят.

8. Селфи в огледалото

Позата, която всеки уважаващ себе си инфлуенсър трябва да овладее. Селфито никога няма да бъде лейм, то се превръща в инста класикака на Грама

9. Поглед встрани

Небрежен поглед встрани, леко повдигната брадичка (или пък не).

Ако се чудиш, погледни надолу

Поне на мен тази поза ми е повече позната от Pinterest, но при всички случаи е приложима при демострацията на обувки или на латето, което току що сте си взели от местния кокетен кофи шоп.

10. Наклонете таза и застанете на пръсти

Това е за професионалисти – издължете корема, така той ще хлътне, ще оформи линията на талията ви и не е изключено някоя и друга плочка да излезе

11. Сгънете в лакътя за да направите ръката си да изглежда по-тънка

Ако сгънете ръката си в лакътя под около 90 градуса, кожата се опъва и ръката ви изглежда по-тънка. Изправете гърба, изпънете гърди напред и погледнете в страни. Снимайте профила си и наблюдавайте лайковете да валят като изведро

 

12. Завъртете таза за да изглежда малко по-голям.

Идеята е да се достигне до магическите пропорции, при които ханшът е по-широк от талията

13. Обърдете към дупето към камерата

Не, не е в повече. Бъдете честни към себе си.

14. Изпънете гърба си и прикрийте гънките на талията си.

Отново – много хора харесват гънкитеоколо талията и в тях може да има много сексапил. Но ако целта ви е да ги прикриете, то това е начина.

15. Изпънете гръб и наклонете тялото си на една страна, за да направите талията си по тънка.

Още един трик, при който ще покажете форми, които ще ви спечелят много почитатели. Все пак не трябва да се прекалява, защото социалните мрежи са това, което са именно защото започнаха да разкриват личностите зад аватарите.

16. Снимайте от по-ниско

Ако снимате от нивото на очите има риск краката ви да изглеждат прекалено къси. За да покажете истинските си пропорции снимайте малко под нивото на гърдите.

17. Светлината е много важна

Най-добрите кадри, са или рано сутрин или късно вечер. Това е защото тогава светлината не е директна и е най-мека. Най-добре е когато светлината не пада дируктно на лицето ви. Така ще предотвратите появяването на сенки. В същото време, ако основната светлина, тоест слънцето пада по диагонал зад вас (странично или леко срещу камерата), това ще придаде обем на снимката. Разбира се, със светлината може да се играе много, но това вече е професионална фотография.

18. Погледнете осъдително през очилата си

Вашия стрийт стайл аутфит го заслужава.

19. Големи усмивки

Отмина времето на скомните усмивчици. Покажете повече зъби. Колкото по-широка толкова по-добре.

20. Покажете момент от дейност

Ако се заничавате с нещо конкретно, например показвате как се правят палачинки, можете да вземете купа с бъркалка или тигана в ръце. Така придавате живот и движение на фотографията си.

21. Абстрактни пози

Бъдете криетивни. Ако имате достатъчно самочувствие, не следвайте утъпканите пътеки. Светът разчита на хора като вас, зада се променя към по-добро.

22. Класика и стрийт стайл

Това е класическия стрийт стайл начин на презентиране на новия ви аутфит.

23. Стъпете високо

Повдигнете крака върху холната масичка или близкия парапет. Нека вашия небрежен стил говори сам по себе си.

24. Прилепете езика до небцето си за да направите шията си да изглежда по тънка

Говори само по себе си. Няма нищо лошо в разнообразните форми, но това е начинът, по който действат известните инстаграмъри.

25. Непокорима и дръзка

Погледнете с възможно най-осъдителния начин. Но само ако търсите ефекта на супер моделите.

26. Позираш до готина кола, която не е твоя – и какво от това?!

Освен това ще осмисли, част от бюджета похарчен за возилото.

27. Супер каж – номерът е да сгънеш коленете под различен ъгъл

Това е лесно и ясно. Супер моделите обожават тази поза особено през лятото. Разбира се трябва да сте с панталон за случая иначе сирскувате да преминете в нежелана категория творци.

28. Стрийт стайл класик – покажи новия си аутфит.

това е класическия вид, снемка фронтално или леко в профил, цял ръст, кадър в полуотворена крачка, за да се види добре целия ви аутфит. Ако имате обектив с по-голямо увеличение може да ви снимат отдалеч с увеличение. Така ще избегнете изкривяването на обектите в снимката по краищата и ще предадете по-реалистично вашата визия и особено на лицето си. От друг астрана тази техника е комплимент за фигурата ви, защото ви прави да изглеждате една идея по-слаби.

29. Класическо приклякане, с куул елемент

Приклекнете и протегнете леко единия си крак напред. Покажете новите си кецове и дръзката си натура.

30. Поза докато пиеш кафе – леко лейм, но става

И понеже има милиони подобни постове в Грама, вероятно и вашия ще се приеме добре.

31. Брадичката напред за да покажеш отношението си

Дали ще се усмихваш или ще бъдеш сериозна…няма значение. Работи и двата случая.

32. Нисък изглед

Придай си героичен вид. Съчетай с подходяща история. Взет изпит, изкарана шофьорска книжка, отказали сте шоколада или сте се изнесли от вкъщи,… нещо от сорта…

33. Поза с къса рокля – повдигни вежди и дръпни леко полите

Яко е. Стилно. Подходящо за шоукейс на някоя суперскъпа рокличка. Слагам това в топ три, на моята класация.

34. Поглед в далечината

Овладейте този поглед и половината от работата ви е свършена. Остава само да облечете нещо и да намерите гаражна врата за фон.

35. Оправи си слънчевите очила

И още за няколко практически съвета

Има още много важни фактори, които могат да направят една снимка привлекателна и ангажираща. Разбира се инстаграм е място, където провилата, оборудването, образованието, което имаш, нямат значение. Това е място за чисто творчество и успешните и популярни инстаграмъри са хора от всякаква професия, възраст и аспект на живота и света. Затова разглеждайте тези съвети, като насоки за вашия добър страт, но това, което аз винаги препоръчвам е да чуете себе си и да правите всичко така както ви харесва на вас. Останалите вероятно харесват у вас именно вашата уникалност и ако се опитате да подражавате на когото и да било, то това може да даде лош сигнал към аудиторията ви.

 

36. Комбинирай правилно цветовете в твоите снимки

Да, има значение как зветовете на заден план си пасват с този на вашата коса, аутфит или дори част от аксесоарите ви. Човешкото зрение е много чувствително към цветовете, интерпретира комбинациите по различен начин и асоциира позитивни или негативни емоции. Повече за комбинирането на зветовете можете да прочетете тук.

37. Внимавай какво има на заден план

Задния план може да е много мощен инструмент за предаване на послание, но може и да ви подведе. Обърнете внимание на това, което влиза в кадър и помислете как креативно да се възползвате от заобикалящата ви среда.

 

 


 • 524
 •  
 • 25
 •  
 •  
 • 30
 •  
  579
  Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *